Jump to content
wakaty w keeperze FP Read more... ×
Sign in to follow this  
cieglo

[2013/2014] Ogólny wątek organizacyjny II

Jaki sposób rozszerzenia ligi preferujesz?  

32 members have voted

1. 1. Jaki sposób rozszerzenia ligi preferujesz?

• Dodajemy nowy, najniższy poziom rozgrywek - 4. liga (awans 3 drużyn)
      16
    • Tworzymy dwie równoległe 3. ligi: A i B (awansuje po 2 drużyny)
      16

Recommended Posts

Wątek organizacyjny dla 3. ligi h2h. Aktualna lista uczestników przeniesionych z zeszłego roku wraz z informacją (pogrubieni) kto potwierdził udział w tegorocznej edycji.

[question]1. wwoody33

2. Theo

3. Pafsen

4. PTB

5. Scottie33

6. Fremen

7. Thrain

8. grzetom

9. kermit

10. L.TM

11. leobulero

12. Tizz

13. Skrzydlak

14. kobe26 - nowy

15. Zayl - nowy

16. Zywy19 - nowy

17. jeffrey - nowy

18. Gryzlak - nowy

19. KapitanPlaneta - nowy

20. Ledley - nowy

21. host3234 - nowy

22. bryz11 - nowy

23. CHCGDUL - nowy

24. Holyfield24 - nowy

25. Dub JJ - nowy

26. Lebron666 - nowy

27. fisher27 - nowy

28. Durantula525 - nowy

29. shevcu - nowy

30. furmansky - nowy

31. qbas - nowy

32. Zajmon - nowy

33. MTRFCB - nowy

34. woreq - nowy

35. Sniffn - nowy

36. kyle winchester - nowy

37. carter - nowy

38. Panbosmanjana- nowy

39. marcelomattsoy - nowy

40. Michal0606 - nowy[/question]

Każda kolejna osoba zasila listę rezerwową, z której zasilane są braki osobowe w 3. lidze bądź - w przypadku dużej ilości chętnych - tworzona jest 4. liga. Prośba o wyłonienie komisarza ligi.

Komisarz: Thrain.

Na tą chwilę mamy 16. potwierdzonych zespołów i realne staje się otwarcie 4. ligi. Przy rozmiarach 3. ligi (12 drużyn) "nadwyżka" w postaci 4 zespołów jest jednak za mała. Myślę, że aby gra w lidze miała jakikolwiek sens, liczba drużyn nie powinna być mniejsza niż 8-10. Zbierajcie dalej :)

Witam

Zgłaszałem się wcześniej do gry, a nie widzę siebie w trzeciej lidze. Czy ktoś mógłby mnie wpisać?

Pozdrawiam

kobe26

Sorry Panowie,

Nie zauważyłem mojego nicka na liscie 2 lidze...odwołuje to zgłoszenie.

Wasyl7777

2 pytania:

tworzycie 4 ligę?

Mozna linka do tej ligi na yahoo czy jej jeszcze nie stworzyliście? Jeśli nie to proszę o weekendowy termin draftu... :D

Pozdrawiam...

W temacie dodałem ankietę z dwoma opcjami w zakresie rozszerzenia ligi:

- tradycyjny sposób - dodanie kolejnej klasy rozgrywkowej - wspomnianej 4. ligi (tutaj awansują 3 drużyny, spadek dotyczy również 3 drużyn z 3. ligi)

- podział najniższej klasy rozgrywek na dwie 3. ligi: A i B (awans najprawdopodobniej 2+2/spadek z drugiej ligi 4 drużyny

Nie ukrywam, że pierwsze rozwiązanie jest wygodniejsze dla osób już uczestniczących w rozgrywkach 3. ligi a także - co istotne - 2. ligi. Przy drugim wariancie mamy zdecydowanie większy ruch w interesie i rotację składów: awans z 3. (podzielonej ligi) oznacza, że lądujemy bezpośrednio w zapleczu ekstraklasy. Z drugiej strony tylko awans do PO broni drugoligowca przed spadkiem. Moim zdaniem wariant ciekawszy ale oddaję temat pod rozwagę Wam.

Zachęcam do głosowania wszystkich uczestników całej ligi h2h - temat może dotknąć każdego :)

1 października 2013 sprawdzam wyniki losowania i decydujemy co dalej.

Uwaga:

- na tą chwilę nie mamy jeszcze na tyle osób by zapełnić dwie ligi po 12 zespołów. Aby wariant drugi był rozważany, musimy mieć co najmniej 24 drużyny. Jeśli to się uda - zdecyduje głosowanie

- na decyzję może mieć wpływ - poza głosowaniem - także wspomniana liczba zgłoszonych. W zależności od rozwoju sytuacji (liczby chętnych) faworyzować będę wariant, który da szansę uczestnictwa jak największej liczbie zgłoszonych graczy

- niezależnie od obranego sposobu rozszerzenia ligi niezbędny jest komisarz do każdej z nich. Jednego już mamy - jest nim Thrain (3. liga bądź ewentualnie 3A). Bez komisarza nie ma ligi (4. liga bądź 3B) a zatem i gry. Tych, którzy grają po raz pierwszy w ogóle w fantasy będę zniechęcał do tej roli. Pozostałych z doświadczeniem - zapraszam do zgłaszania się na komisza.

Czyli maksymalna liczba drużyn w lidze to 12 i jest to żelazna zasada? Według mnie to ciężko teraz coś wybrać. Najlepiej zaczekać aż wyklaruje się liczba uczestników, warto ustalić jakiś ostateczny termin zgłoszeń i wtedy to jakoś sensownie podzielić. Wartym rozważenia jest też pomysł by w tym sezonie z 2 ligi nie spadał nikt tak żeby powiększyć jej skład do powiedzmy 16 drużyn, by nie występowała sytuacja o której piszesz że tylko awans do PO broni drugoligowca przed spadkiem. To jednak tylko taka moja luźna propozycja.

W rozmiarze "12" gramy od lat i tego zmieniać nie będziemy. Jest generalnie tendencja by rezygnować z tego założenia ale tylko dla najniższej klasy rozgrywek - w celu wiadomym. Oczywiście można iść na sztywno, założyć, że - powiedzmy - 4. liga ma 12 zespołów i każdy ponad (z nowych zgłoszeń) - nie gra w tym sezonie. Ale tego nie chcemy.

Zobaczmy co wskaże ankieta. Ja sam wciąż nie jestem przekonany na 100% co do rozwiązania, liczę, że tutaj nieco pomożecie.

co to za ankieta :) przeciez wszystkie ligi są równoległe wiec logiczne, ze i 4ta taka będzie, chyba dobitnie to w ubieglym sezonie wyjasnilismy ;]

Dopisany do listy. Póki co opcja z 4. ligą wygrywa a przy tym tempie zapisów nowych może warto pomyśleć i o 5. :) Obserwujemy.

W zakresie deadlineów małe sprostowanie.

Czas na zgłaszanie się do rozgrywek w formule h2h upływa z końcem dnia 30 września 2013. Tego dnia zamykamy także ankietę co do formy rozszerzenia ligi.

Powyższe oznacza, że od 1 października niepotwierdzeni użytkownicy nie mają już gwarancji udziału w rozgrywkach. O ostatecznym podziale lig jeszcze zdecydujemy.

Tizz: widzę, że podstawowa logika nie jest Ci znana :) Nie szkodzi, spróbuj się mimo wszystko znaleźć w tym wielopoziomowym tworze zwanym umownie ligą.

o wielopoziomowosci pogadamy za rok-dwa jesli nadal bedziemy w tym trwac, teraz na zasadach, na ktorych sam przyjmujesz nowych ludzi nie ma mowy o 'poziomowosci' na pewno w koncu to pojmiesz, wierze w Twój intelekt ;]