Jump to content
goozman

ANKIETA - H2H ligi Budżet - sezon 2019/20 - co dalej?

H2H ligi Budżet - sezon 2019/20 - co dalej?  

39 members have voted

This poll is closed to new votes
  1. 1. W świetle obecnych ustaleń władz NBA co do kontynuowania sezonu tylko przez 22 najlepsze drużyny fantasy sezon można uznać za oficjalnie skończony. Prośba o określenie co robimy w sprawie rozstrzygnięć w naszych ligach H2H budżet

• całkowita anulacja sezonu; wracamy w tym samym składem osobowym w przyszłym sezonie
    • dogranie "offline" tj. PO z tabelki roto, spadki i awanse na zasadach opisanych przeze mnie w temacie lig budżetowych na podstawie wyników z 80% sezonu regularnego
    • uznanie obecnych wyników jako obowiązujących, wraz ze spadkami i awansami

Recommended Posts

Uprawnieni do głosowania tylko uczestnicy tych rozgrywek.

Wygrywa opcja z największą ilością głosów z tym że do uznania ważności ankiety wymagane głosy przynajmniej połowy uczestników

Nigdzie nam się nie śpieszy, głosujemy do końca lipca

• Like 1

Dnia 4.06.2020 o 11:32, goozman napisał:

Wygrywa opcja z największą ilością głosów z tym że do uznania ważności ankiety wymagane głosy przynajmniej połowy uczestników

po głosach devolaja i bulka, jako że w opcje 2 i 3 przewidują uznanie tegorocznych wyników, tylko na różne sposoby a opcja 1 zakłada całkowite anulowanie sezonu to głosy na 2 i 3 będą w ostatecznym rozrachunku sumowane vs. głosy na opcję 1.

jeśli suma 2 i 3 będzie większa od liczby głosów na opcję 1 dodatkowo będzie wewnętrzna dogrywka pomiędzy głosami na opcje 2 i 3, w ybrana zostanie opcja z wiekszą ilościa głosów w tej ankiecie

• Like 2

Jestem w niemałym szoku głosowania na tak absurdalny pomysł, jak anulowanie sezonu. Yahoo normalnie rozdało medale, a wy chcecie iść pod prąd i anulować sezon po rozegraniu prawie wszystkich kolejek RS? Totalny idiotyzm i mówie to jako ktoś, komu powinno być obojętnie.

• Like 1

Może i wczoraj (7:25, sic!!!), ale wyłącznie dlatego nie ma prawa wygrywac ktorakolwiek z opcji, bo tu się decyduje o tym, że całą naszą gre szag trafił. 

Głosowanie musi być przedłużone - ja nie grałem kilku miesięcy po nic. Mi to rybka, jestem w srodku tabeli, więc tym bardziej uważam, że jestem obiektywny.

Jak głosują potencjalni spadkowicze z 1 ligi, można śmiało zobaczyć. Jeden @wooden pokazał klasę.

Może i wczoraj (7:25, sic!!!), ale wyłącznie dlatego nie ma prawa wygrywac ktorakolwiek z opcji, bo tu się decyduje o tym, że całą naszą gre szag trafił. 
Głosowanie musi być przedłużone - ja nie grałem kilku miesięcy po nic. Mi to rybka, jestem w srodku tabeli, więc tym bardziej uważam, że jestem obiektywny.
Jak głosują potencjalni spadkowicze z 1 ligi, można śmiało zobaczyć. Jeden [mention=65]wooden[/mention] pokazał klasę.
Spadkowiczów jest 6, głosów oddanych na anulowanie 19, tyle samo co awansujących z 2 lig, też wiadomo jak głosowali.

Na coś się umawiamy, robimy głosowanie, a potem zmieniamy zasady bo wyszło inaczej niż uważa jedyna obiektywna osoba ;)

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka

@chilu91, po prostu to głosowanie jest zbyt istotne, zmiana zbyt diametralna w skutkach, by olać jeden głos El-Maniaque'a, tylko dlatego, że zagłosował z rana następnego dnia. 

A osoby, które awansują, mają pełne prawo zagłosować przeciw, bo co innego stracić cały sezon pełnego zaangażowania, a co innego zyskać kolejny sezon w 1 lidze tylko i wyłącznie dzięki covidovi, bo no offence, ale Ciebie nic by nie uratowało przed spadkiem, żadne 9-0 w ostatniej kolejce.

[mention=429]chilu91[/mention], po prostu to głosowanie jest zbyt istotne, zmiana zbyt diametralna w skutkach, by olać jeden głos El-Maniaque'a, tylko dlatego, że zagłosował z rana następnego dnia. 
A osoby, które awansują, mają pełne prawo zagłosować przeciw, bo co innego stracić cały sezon pełnego zaangażowania, a co innego zyskać kolejny sezon w 1 lidze tylko i wyłącznie dzięki covidovi, bo no offence, ale Ciebie nic by nie uratowało przed spadkiem, żadne 9-0 w ostatniej kolejce.
Doskonale zdaję sobie z tego sprawę, zdawałem już w połowie sezonu że nic z tego nie będzie w moim przypadku.

Po prostu zasady były jakie były. To nie trwało tydzień czy dwa.

Nie, no zgoda, ale co innego, gdyby jakaś opcja wygrywała 3-4 głosami i byśmy przedłużali w nieskończoność, a co innego, gdy zagłosowała jedna osoba minimalnie po czasie, co drastycznie zmieniło obraz sytuacji.

Jestem w stanie zrozumieć @killer7. On jest w niefajnej sytuacji, bo możliwe, żeby się utrzymał, bo byt przegrywał... ba, on w ogóle nie przegrywał, tylko remisowało z Bullsem, który notabene też zagłosował za anulowaniem sezonu. Ich głosy są zrozumiałe, w podobnej sytuacji możliwe, żebym zagłosował podobnie, choć wtedy bym zrobił to w oderwaniu od własnego pojmowania zaistniałej sytuacji. Dlatego też mam propozycję oryginalną, ale czyż ta cała sytuacja nie jest oryginalna? Mianowicie jestem za poszerzeniem 1 ligi. O 1-2 osoby. Utrzymałby się wooden, który miał jeszcze czysto teroetyczne szanse na zachowanie ligowego bytu, a spadłby już pumeks, którego szanse były na dobrą sprawę jeszcze mniejsze. 

2 ligi nie analizuję, bo stamtąd po prostu nikt nie spadał.

Decyzję musi podjąć @goozman , który też jest w o tyle niefortunnej sytuacji, gdyż np. w jego interesie byłoby anulowanie sezonu. Jednak podobnie zagłosował Dig, który wygrałby ligę (a może i nie - czy yahoo uwzględnia 20 kolejkę?).

Uważam, że czas nas nie nagli - sytuacja jest trudna, może potrzebna jest szersza dyskusja?

Co będzie, to będzie, mogę grać w 2 lidze, oby grać w ogóle :D, bo już stęskniłem się za sprawdzaniem rano fantasy. Dalej jednak uważam, że jak ustaliliśmy jakieś ramy to się ich powinniśmy trzymać.

W takim razie czekamy na@goozman.

@bulek & @chilu91 cieszę się, że jeszcze są wariaci zainteresowani wynikiem tego głosowania bo muszę przyznać miałem w pewnym momencie poważne obawy czy zbierze się wymagana ilość głosów, by uznać ważność ankiety

uprawnionych do głosowania było 58 uczestników lig budżetowych H2H z zeszłego sezonu, wg moich obliczeń oddano 36 ważnych głosów 62% -  @Gryzlak, @Jurek Furtak i @mkaszewski wg mnie nie brali udziału w tegorocznych rozgrywkach, oddali głosy na opcje 2 i 3 (poprawcie mnie jeśli się mylę). nie będę robić problemu z głosem @El-Maniaque, sobie zostawiłem też możliwość oddania głosu po czasie i biorąc pod uwagę jak bardzo zaawansowany był już sezon regularny oddałbym głos na opcję nr 3 (trochę samolubnie - bo żeby oszczędzić sobie pracy z opcją 2 - za dużo mam w tym momencie pracy, żeby to ogarnąć dla wszystkich lig).

jakby nie patrzeć mamy wygraną opcji nr 1 - w stosunku 19 do 17 - całkowita anulacja sezonu; wracamy w tym samym składem osobowym w przyszłym sezonie. osobiście jestem jednak zaskoczony.. z jednej strony rozumiem - największa część funu / wkurwu w H2H pochodzi z playoffów i wszelkie wygrane / awanse w tym sezonie byłyby z dużą gwiazdką. z drugiej szkoda tych 80% rozegranych gier w NBA (95% u nas, jeśli chodzi o regulara) i wynikających z nich  rozstrzygnięć - szczególnie jeśli chodzi o spadki (w tym również mój z I ligi). niemniej zasady ankiety były jasne, wymagana większość się wypowiedziała, reszcie najwyraźniej było obojętne co się wydarzy. za kilka miesięcy, mam nadzieję, zagramy w kształcie osobowym bardzo podobnym do zeszłorocznego (pewnie jakieś wykruszenia będą)

Cytując klasyka: wspaniały to był rok, nie zapomnę go nigdy :) szkoda, bo mimo losowości playoffs uważam, że z uzbieraną paczką miałem bardzo duże szanse na awans. Trudno trzeba będzie powtórzyć w przyszłym roku, może obędzie się bez covidowych wymówek :)

Ja chcę go zapomnieć jak najszybciej. Nowego się nie mogę doczekać jak mówiłem.

@goozman przepraszam, że protestuję, ale raz, że jestem obiektywny, jako ze zająłem 6 miejsce, a dwa, że mam podstawy. Czemu 19-17? Z ankiety tego nie wynika, nawet anulując Twój głos to 19-19 jest!

Edit: nie doczytałem o osobach, które nie powinny głosować, sorry.

[mention=3]goozman[/mention] przepraszam, że protestuję, ale raz, że jestem obiektywny, jako ze zająłem 6 miejsce, a dwa, że mam podstawy. Czemu 19-17? Z ankiety tego nie wynika, nawet anulując Twój głos to 19-19 jest!
wg moich obliczeń oddano 36 ważnych głosów 62% - @Gryzlak, @Jurek Furtak i@mkaszewski wg mnie nie brali udziału w tegorocznych rozgrywkach, oddali głosy na opcje 2 i 3 (poprawcie mnie jeśli się mylę).

Chyba dlatego.

Fakt, racja, mój błąd.

To mamy anulację, ale szczerze, tak jak napisałem w wężu już, trochę się Wam dziwię. Tej adrenaliny, tej walki, tego zaangażowania, często w niedzielę śledzenia matchupu do późna, które to okazały się bez znaczenia. Mi tego byłoby po prostu po ludzku szkoda. W wężu ledwo co przeszła opcja C, owszem, korzystna dla mnie, ale to już nie o to chodzi. Po prostu dziwię się głosom za anulowaniem sezonu i za anulowaniem tej całej frajdy w sezonie. A może była frajda a granie mimo utraconego już dawno zapału?