goozman 365 Posted October 1, 2024 siemka, po małych przetasowaniach związanych z rezygnacjami startowo przed sezonem liga IIA wyglada następująco. w trakcie umawiania draftu itp w razie potrzeby i chęci z drugiej strony możliwe oczywiście będą przenosiny do IIB. @mSala był komiszem IIA w zeszłym roku ale spadł - pytanko czy liga sie odnowiła i czy mógłby komuś oddać stery w celu dalszych działań organizacyjnych. wywołuję tu @yblue @pitrekk jako osoby z największym doświadczeniem na sznurku ale może ktoś inny jest chętny do ogranięcia tego? na poziom I awansują 2 zespoły (finaliści PO), spadają 3 najsłabsze ekipy liga IIA 2024/25 goozman Shittake (transfer za yblue) @Pafsen (transfer za sebac13) @josip10/ Błazej - Sprewell Chokers @gliwice_bandits- John_Wick @pitrekk Murzynskie Czarnuchy @RegisThe Truth @El-Maniaque/ Leszek Rudolf - Bydgoszcz Bulls @vislak06 / Christian - Vistula @kostrzu Durant ze Spychowa @Kemp40 - Karlikowo @Sawman - Basket Łabędy @Krojo85 Aligatory Mokotów Link do ligi na yahoo: https://basketball.fantasysports.yahoo.com/nba/101222 DRAFT: 16.10. g.21 Link do ankiety w sprawie draftu: https://framadate.org/KtTvjSJ3HgcAJZvD Share this post Link to post Share on other sites
mSala 57 Posted October 1, 2024 Ligę mam. Jak się znajdzie komisarz to chętnie przekażę. Piszcie jak coś. Fajnie jak się znajdzie chętny do jutra. Od czwartku do wtorku będę bez dostępu do kompa. @yblue, @pitrekk, @goozman Share this post Link to post Share on other sites
goozman 365 Posted October 2, 2024 hej pany! który cwaniak chętny na komisza? @yblue Cowboys from Hell @josip10/ Błazej - Sprewell Chokers @sebac13 / Sebastian - Good Boyz @gliwice_bandits- John_Wick @pitrekk Murzynskie Czarnuchy @RegisThe Truth @El-Maniaque/ Leszek Rudolf - Bydgoszcz Bulls @vislak06 / Christian - Vistula @kostrzu Durant ze Spychowa @Kemp40 - Fab Five @Sawman - Basket Łabędy @Krojo85 Aligatory Mokotów Share this post Link to post Share on other sites
goozman 365 Posted October 7, 2024 hej, 2 tygodnie do statrtu sezonu. ja Wam komisarza nie narzucę - a czas leci.. @yblue Cowboys from Hell @josip10/ Błazej - Sprewell Chokers @sebac13 / Sebastian - Good Boyz @gliwice_bandits- John_Wick @pitrekk Murzynskie Czarnuchy @RegisThe Truth @El-Maniaque/ Leszek Rudolf - Bydgoszcz Bulls @vislak06 / Christian - Vistula @kostrzu Durant ze Spychowa @Kemp40 - Fab Five @Sawman - Basket Łabędy @Krojo85 Aligatory Mokotów Share this post Link to post Share on other sites
Kemp40 4 Posted October 7, 2024 Mogę być komisarzem. Share this post Link to post Share on other sites
goozman 365 Posted October 7, 2024 28 minut temu, Kemp40 napisał: Mogę być komisarzem. @mSala wyślesz zapro do @Kemp40 i nadasz mu uprawnienia komisarskie? ja potem już pomogę koledze poustawiać wszystko do usunięcia z zeszłorocznej ligi są drużyny: Beton Bananen, Byle Co (finaliści) oraz spadkowicze: Neverwins, Chinatown, no i potem DeltaCenter Share this post Link to post Share on other sites
goozman 365 Posted October 9, 2024 liga przejęta już przez @Kemp40, możecie głosowac w sprawie daty draftu: https://framadate.org/KtTvjSJ3HgcAJZvD @yblue Cowboys from Hell @josip10/ Błazej - Sprewell Chokers @sebac13 / Sebastian - Good Boyz @gliwice_bandits- John_Wick @pitrekk Murzynskie Czarnuchy @RegisThe Truth @El-Maniaque/ Leszek Rudolf - Bydgoszcz Bulls @vislak06 / Christian - Vistula @kostrzu Durant ze Spychowa @Kemp40 - Fab Five @Sawman - Basket Łabędy @Krojo85 Aligatory Mokotów Share this post Link to post Share on other sites
goozman 365 Posted October 10, 2024 juz po 8 głosach jedyna sensowna data dla Was to 16.10 o g.21 i widzę taką już ustawił @Kemp40 ale nie informując wszystkich, co czynię @yblue Cowboys from Hell @josip10/ Błazej - Sprewell Chokers @sebac13 / Sebastian - Good Boyz @gliwice_bandits- John_Wick @pitrekk Murzynskie Czarnuchy @RegisThe Truth @El-Maniaque/ Leszek Rudolf - Bydgoszcz Bulls @vislak06 / Christian - Vistula @kostrzu Durant ze Spychowa @Kemp40 - Fab Five @Sawman - Basket Łabędy @Krojo85 Aligatory Mokotów jeśli @sebac13 i @vislak06 (a może również ktoś z osób które nie zagłosowały w ankiecie) absolutnie nie dali rady to poszukajcie transferu do ligi 2B - tam draft mamy 17.10 o g.20. jeśli macie wtedy już jakieś inne drafty to akurat wężyka można w miarę sprawnie ogarnąć równocześnie - ja np będę tak robić Share this post Link to post Share on other sites
Kemp40 4 Posted October 10, 2024 Dzień dobry Bardzo proszę wszystkich o głos w ankiecie, a także o większą elastyczność. Datę draftu pospiesznie ustawiłem. Czekam na głosy i dyskusje. Share this post Link to post Share on other sites
goozman 365 Posted October 10, 2024 9 minut temu, Kemp40 napisał: Dzień dobry Bardzo proszę wszystkich o głos w ankiecie, a także o większą elastyczność. Datę draftu pospiesznie ustawiłem. Czekam na głosy i dyskusje. już po 8 głosach widać, że nic lepszego nie uda się wybrać - tak jak Ci pisałem na priw - chodzi tylko o komunikację z Twojej strony - info na forum z oznaczeniem wszystkich uczestników to podstawa w takich przypadkach i to bardzo dobrze, że jako jedyny wykazałeś się inicjatywą, bo w przeciwnym razie cała liga byłaby jeszcze w powijakach Share this post Link to post Share on other sites
sebac13 0 Posted October 10, 2024 Hej tak ja nie dam rady 16.10, mam wtedy mecz o 21 30 i ni jak nie dam rady draftowac. Postaram się o transfer do 2b bo z kolei 17.10 to idealny termin dla mnie Share this post Link to post Share on other sites
goozman 365 Posted October 10, 2024 1 minutę temu, sebac13 napisał: Hej tak ja nie dam rady 16.10, mam wtedy mecz o 21 30 i ni jak nie dam rady draftowac. Postaram się o transfer do 2b bo z kolei 17.10 to idealny termin dla mnie już temat załatwiony - wymieniasz się z Pafsen ale jeszcze chwilę musi zejśc zanim nadam uprawnienia komisaryczne w 2B nowemu GMowi, bo ja też się przenoszę, tylko że do 2A Share this post Link to post Share on other sites
goozman 365 Posted October 16, 2024 na drafcie komplet, uwinęliśmy sie w ok. 70 minut - poniżej wyniki: The Truth 1. (1) Nikola Jokić (DEN - C) 2. (24) Damian Lillard (MIL - PG) 3. (25) Karl-Anthony Towns (NYK - PF,C) 4. (48) Pascal Siakam (IND - SF,PF) 5. (49) Immanuel Quickley (TOR - PG,SG) 6. (72) Tobias Harris (DET - SF,PF) 7. (73) Nic Claxton (BKN - C) 8. (96) CJ McCollum (NOP - PG,SG) 9. (97) Keyonte George (UTA - PG,SG) 10. (120) Onyeka Okongwu (ATL - PF,C) 11. (121) Deni Avdija (POR - SF,PF) 12. (144) Bennedict Mathurin (IND - SG,SF) 13. (145) Harrison Barnes (SAS - SF,PF) Miami Pafsen 1. (2) Luka Dončić (DAL - PG,SG) 2. (23) Bam Adebayo (MIA - C) 3. (26) Ja Morant (MEM - PG) 4. (47) Jaylen Brown (BOS - SG,SF) 5. (50) Miles Bridges (CHA - SF,PF) 6. (71) Bradley Beal (PHX - PG,SG) 7. (74) Daniel Gafford (DAL - PF,C) 8. (95) RJ Barrett (TOR - SF,PF) 9. (98) Aaron Gordon (DEN - PF,C) 10. (119) Jusuf Nurkić (PHX - C) 11. (122) John Collins (UTA - PF,C) 12. (143) Kevin Porter Jr. (LAC - PG) 13. (146) Jaime Jaquez Jr. (MIA - SF) Sprewell Chokers 1. (3) Victor Wembanyama (SAS - C) 2. (22) Kevin Durant (PHX - SF,PF) 3. (27) De'Aaron Fox (SAC - PG) 4. (46) Desmond Bane (MEM - SG,SF) 5. (51) Myles Turner (IND - C) 6. (70) Darius Garland (CLE - PG) 7. (75) Trey Murphy III (NOP - SF,PF) 8. (94) Jalen Suggs (ORL - PG,SG) 9. (99) Kyle Kuzma (WAS - PF) 10. (118) Mark Williams (CHA - C) 11. (123) Malik Monk (SAC - SG,SF) 12. (142) Tari Eason (HOU - SF,PF) 13. (147) Andrew Nembhard (IND - PG,SG) John_Wick 1. (4) Shai Gilgeous-Alexander (OKC - PG) 2. (21) Paolo Banchero (ORL - SF,PF) 3. (28) Rudy Gobert (MIN - C) 4. (45) Franz Wagner (ORL - SF,PF) 5. (52) Josh Giddey (CHI - SG,SF) 6. (69) Julius Randle (MIN - PF) 7. (76) Austin Reaves (LAL - PG,SG) 8. (93) Terry Rozier (MIA - PG) 9. (100) Zach Edey (MEM - C) 10. (117) Scoot Henderson (POR - PG) 11. (124) Jaden Ivey (DET - PG,SG) 12. (141) Jakob Poeltl (TOR - C) 13. (148) Zaccharie Risacher (ATL - SF) Aligatory Mokotow 1. (5) Giannis Antetokounmpo (MIL - PF,C) 2. (20) Jalen Brunson (NYK - PG) 3. (29) Tyrese Maxey (PHI - PG,SG) 4. (44) Mikal Bridges (NYK - SG,SF,PF) 5. (53) Jalen Duren (DET - C) 6. (68) Brandon Ingram (NOP - SG,SF,PF) 7. (77) Isaiah Hartenstein (OKC - C) 8. (92) Naz Reid (MIN - PF,C) 9. (101) Herbert Jones (NOP - SF,PF) 10. (116) Brandin Podziemski (GSW - SG) 11. (125) Dereck Lively II (DAL - C) 12. (140) Jaden McDaniels (MIN - SF,PF) 13. (149) Chris Paul (SAS - PG) Karlikowo 1. (6) Tyrese Haliburton (IND - PG,SG) 2. (19) Scottie Barnes (TOR - SG,SF,PF) 3. (30) Alperen Şengün (HOU - C) 4. (43) Zion Williamson (NOP - PF,C) 5. (54) Brandon Miller (CHA - SG,SF) 6. (67) Cam Thomas (BKN - SG) 7. (78) OG Anunoby (NYK - SF,PF) 8. (91) Draymond Green (GSW - PF,C) 9. (102) Tyus Jones (PHX - PG) 10. (115) Jeremy Sochan (SAS - SF,PF) 11. (126) Buddy Hield (GSW - SG,SF) 12. (139) Wendell Carter Jr. (ORL - C) 13. (150) Ben Simmons (BKN - PG) Durant ze Spychowa 1. (7) Jayson Tatum (BOS - SF,PF) 2. (18) LaMelo Ball (CHA - PG,SG) 3. (31) LeBron James (LAL - SF,PF) 4. (42) Jaren Jackson Jr. (MEM - PF,C) 5. (55) Derrick White (BOS - PG,SG) 6. (66) Kawhi Leonard (LAC - SG,SF,PF) 7. (79) Jordan Poole (WAS - PG,SG) 8. (90) Ivica Zubac (LAC - C) 9. (103) Collin Sexton (UTA - PG,SG) 10. (114) Taylor Hendricks (UTA - SF,PF) 11. (127) Alex Sarr (WAS - PF) 12. (138) Mike Conley (MIN - PG) 13. (151) Noah Clowney (BKN - SF,PF,C) Vistula 1. (8) Anthony Davis (LAL - PF,C) 2. (17) James Harden (LAC - PG,SG) 3. (32) Kyrie Irving (DAL - PG,SG) 4. (41) Jalen Johnson (ATL - PF) 5. (56) Zach LaVine (CHI - SG,SF) 6. (65) Brook Lopez (MIL - C) 7. (80) Coby White (CHI - PG,SG) 8. (89) Walker Kessler (UTA - C) 9. (104) Alex Caruso (OKC - SG,SF) 10. (113) Amen Thompson (HOU - SG,SF) 11. (128) Trayce Jackson-Davis (GSW - PF,C) 12. (137) Khris Middleton (MIL - SF) 13. (152) Toumani Camara (POR - PF) murzynskie czarnuchy 1. (9) Anthony Edwards (MIN - SG,SF) 2. (16) Donovan Mitchell (CLE - PG,SG) 3. (33) Paul George (PHI - SG,SF,PF) 4. (40) Lauri Markkanen (UTA - SF,PF) 5. (57) Jamal Murray (DEN - PG,SG) 6. (64) Nikola Vučević (CHI - PF,C) 7. (81) Anfernee Simons (POR - PG,SG) 8. (88) Bogdan Bogdanović (ATL - SG,SF) 9. (105) Kristaps Porziņģis (BOS - PF,C) 10. (112) Jerami Grant (POR - SF,PF) 11. (129) Marcus Smart (MEM - PG,SG) 12. (136) Dennis Schröder (BKN - PG) 13. (153) Kelly Olynyk (TOR - C) BYDGOSZCZ BULLS 1. (10) Trae Young (ATL - PG) 2. (15) Chet Holmgren (OKC - PF,C) 3. (34) Evan Mobley (CLE - PF,C) 4. (39) Jimmy Butler (MIA - SF,PF) 5. (58) DeMar DeRozan (SAC - SF,PF) 6. (63) Deandre Ayton (POR - C) 7. (82) Tyler Herro (MIA - PG,SG) 8. (87) Devin Vassell (SAS - SG,SF) 9. (106) Jonas Valančiūnas (WAS - C) 10. (111) Cameron Johnson (BKN - SF,PF) 11. (130) Malcolm Brogdon (WAS - PG,SG) 12. (135) Kelly Oubre Jr. (PHI - SG,SF) 13. (154) Grayson Allen (PHX - PG,SG) Basket Łabędy 5 1. (11) Stephen Curry (GSW - PG,SG) 2. (14) Joel Embiid (PHI - C) 3. (35) Jalen Williams (OKC - SG,SF,PF) 4. (38) Cade Cunningham (DET - PG,SG) 5. (59) Jarrett Allen (CLE - C) 6. (62) Michael Porter Jr. (DEN - SF,PF) 7. (83) Jrue Holiday (BOS - PG,SG) 8. (86) Jalen Green (HOU - PG,SG) 9. (107) Clint Capela (ATL - C) 10. (110) Josh Hart (NYK - SF,PF) 11. (131) Bobby Portis (MIL - PF,C) 12. (134) Keldon Johnson (SAS - SG,SF,PF) 13. (155) Robert Williams III (POR - C) Shittake 1. (12) Domantas Sabonis (SAC - C) 2. (13) Devin Booker (PHX - PG,SG) 3. (36) Fred VanVleet (HOU - PG) 4. (37) Dejounte Murray (NOP - PG,SG) 5. (60) Keegan Murray (SAC - SF,PF) 6. (61) Jabari Smith Jr. (HOU - PF,C) 7. (84) Jonathan Kuminga (GSW - PF) 8. (85) D'Angelo Russell (LAL - PG) 9. (108) Klay Thompson (DAL - SG,SF) 10. (109) Donte DiVincenzo (MIN - SG,SF) 11. (132) Norman Powell (LAC - SG,SF) 12. (133) Andrew Wiggins (GSW - SF,PF) 13. (156) Gary Trent Jr. (MIL - PG,SG) siła drużyn w roto wg prognoz yahoo: Share this post Link to post Share on other sites
goozman 365 Posted October 28, 2024 @pitrekk wiem, że znamy się długo ale nie musisz mi aż takich prezentów robić jak w tym tygodniu Share this post Link to post Share on other sites
pitrekk 3 Posted October 30, 2024 o psikutas (bez s), nie zauwazylem nawet, ze nie wystawilem tych platfusów w sobote... Ale chyba wiele wiecej bym z tego nie wyciagnal tak czy inaczej... :) Share this post Link to post Share on other sites
goozman 365 Posted March 10 dzięki za konkretny wpierdol @Sawman - nie miałem z czego tu już wyciągnąć - niestety wypadnięcie Sabonisa przed ćwierćfinałem zabiło wszelkie emocje. w ciagu sezonu z wydraftowanego składu można powiedzieć tylko Booker nie zawodził największą niespodzianką jest jednak 0-9 w pojedynku Vistula - Bydgoszcz Bulls. @vislak06 totalnie zdominował sezon regularny, bilans 14-3, i 101-51-1 (66,3%) ale tuż przed PO stracił AD, potem Irvinga i @El-Maniaque bezwzglednie to wykorzystał.. powodzonka w walce o awans dla pozostałych w grze! ja stawiam na finał Basket Łabędy (znowu kontuzje - u @kostrzu zapowiada się brak LBJ i JJJ) - John Wick Share this post Link to post Share on other sites
vislak06 0 Posted March 10 Ciekawe czy sznurowadło zna taką historię gdzie nr 1 sezonu regularnego z pierwszej rundzie PO przegrywa 0-9 z ósmą drużyną 😅Gratulacje dla @El-Maniaque, za być może zapisanie się tym wynikiem na kartach historii naszej ligi 😉 Niestety tracąc 3 z 4 moich pierwszych picków (Jalen Johnson, Davis, Irving) było trudno o udane zwieńczenie dobrego sezonu regularnego no ale cóż... taki urok tej gry. Zatem pozostaje mi życzyć powodzenia pozostałym w grze o awans 😉 Share this post Link to post Share on other sites
goozman 365 Posted March 18 @pitrekk to miał być finał a nie mecz o 7 miejsce do chuja pana! gratki dla @gliwice_bandits i @kostrzu za awans do 1 ligi! @El-Maniaque i @Sawman zgubili formę z ćwierćfinałów ale warto się bić o 3 miejsce - może akurat ktoś zrezygnuje po sezonie z dalszej gry 1 Share this post Link to post Share on other sites
gliwice_bandits 0 Posted March 19 Jakoś udało się dojść do Finału Rozważcie w przyszłym sezonie na zwiększenie ilości drużyn w ligach. 12 to nic ekscytującego wg mnie optymalnie to 14 lub 16. Jest wtedy trudniej, więcej trzeba kombinować i analizować Share this post Link to post Share on other sites
goozman 365 Posted March 19 9 godzin temu, gliwice_bandits napisał: Jakoś udało się dojść do Finału Rozważcie w przyszłym sezonie na zwiększenie ilości drużyn w ligach. 12 to nic ekscytującego wg mnie optymalnie to 14 lub 16. Jest wtedy trudniej, więcej trzeba kombinować i analizować 12 to klasyka w H2H i było tyle od samego początku istnienia lig drzewkowych na sznurku (to będzie chyba już ze 20 lat) także żadnych zmian w tym zakresie na pewno nie będzie. ligi większe mamy w budżetówce miałeś 90 ruchów, najwięcej w lidze - więcej nawet ode mnie, chociaż ja poprzez kolejne kontuzje byłem zmuszony do mocnej rotacji - także chyba Ci się aż tak nie nudziło no i dość śedni bilans 78-72-3, także wielkiej wirtuozerii tu nie było - ale widać PO Ci się ułożyło na tle łaskawie, że się nie musiałeś wysilać - zapewniam, że poziom wyżej będziesz miał większe pole do popisu i analiz Share this post Link to post Share on other sites
gliwice_bandits 0 Posted March 20 Nie napisałem że się nie wysilałem zawsze jadę na maksa z waivers taki mam styl. Raz się uda raz nie. Tym razem się powiodło Share this post Link to post Share on other sites
El-Maniaque 2 Posted March 24 Będzie mi teraz brakowało gry w mojej ulubionej lidze. Szkoda, że nie udało się Awansować chcociaż pokonanie przeciwnika w ćwierćfinale było mega. Odwrotna sytuacja była w poprzednim sezonie. o ile pamiętam ja byłem na pierwszym miejscu albo drugim i przegrałem w ćwierćfinale. Tyle ile tych kontuzji było w tym sezonie ogólnie, to chyba dawno nie było takiej sytuacji. Ja też miałem długo Kontuzję Holmgren'a, a jak wrócił, to już nie było to z jego strony. Niestety jeśli się ma środkowy numer w drafcie, to ciężko wziąć do składu jakiegoś gamechangera - nie miałem więc takiego w drużynie. Miałem Ja mam problem z wszelkimi analizami itp ze względu na słaby wzrok i ciężko mi ogarnąć polem widzenia na raz te tabelki wszelakie. Męczy mnie to i często odpuszczam. Granie tutaj jednak sprawia mi niesamowitą frajdę już bez względu która liga itp. Mam nadzieję, że w końcu kiedyś wyjdę wyżej :) Pozdrawiam wszystkich. :) Share this post Link to post Share on other sites
kostrzu 0 Posted March 24 Dzięki Panowie za ten sezon! @gliwice_banditszacny finałowy pojedynek, w zasadzie to się już pogodziłem z przegraną, ale powrót LBJ na ostatni mecz sezonu obudził we mnie nadzieję i dał mi trochę cennych statystyk. Ogólnie to nie wiem jak to wyrwałem mimo kontuzji JJJ i LBJ oraz load managementu LaMelo i całego Bostonu 😅 Całe szczęście Kawhi grał w prawie każdym meczu i chyba to mi uratowało skórę (razem z wcześniejszym niż zakładano powrotem JJJ). Raz jeszcze dzięki 👍 Share this post Link to post Share on other sites
Sawman 3 Posted April 15 Też dziękuję za sezon. Szkoda półfinału i meczu o 3 miejsce, ale jestem zadowolony z sezonu regularnego. 2 miejsce to mega osiągnięcie. Mam nadzieję że będę mógł się z wami bawić w przyszłym roku. Share this post Link to post Share on other sites